Whiskyklubbens grundande den 12:e april 2013

Vid ett så remarkabelt tillfälle som grundande av en whiskyklubb så krävs något extra på provningen så vi samlade ihop 6 par och lite extra godis. Vi samlades hemma hos Anders som stod för kvällens köksinsats, som vanligt till full belåtenhet hos de kräsna gästerna Sten och Uffe.

De tre bästa (1:a, 2:a, 3:a),
enligt Sten: Port Ellen 24y, Organic, Springbank 15y
enligt Uffe: Port Ellen 24y, Port Ellen 18y, Galileo
enligt Anders: Port Ellen 24y, Springbank 15y, Organic

 

Stens noteringar:

Deanston 1996 Part An Nangelen 13.
Doft: nötig, apelsin, unken, instängd. Efter 3 timmar doftar den viol.
Smak: skarp.

Benromach Glenmosset 1999 11y 55,2%
Doft: ruttna ägg, usch, bränt. Efter 1 timme vanilj, sherry.
Smak: hmm… glömde visst notera

Benromach Organic 43%
Doft: ruttna ägg, citrus, rök. Efter 1 timme vanilj
Smak: sälta, kraftig röksmak (Ardbeg) GOD!

Springbank 1993-2012 18y 56,4% Cask 532
Doft: aceton, råsprit, päron, vanilj
Smak: inbunden, bäsk

Springbank 15y 46%
Doft: citrus, druvor, vanilj
Smak: söt, ekstav, sälta, citron

Bruichladdich Laddi Sixteen 16y 46%
Doft: dammig, citrus
Smak: skumtomte

Bruichladdich 1989 22y 48,7%
Doft: ek, gummi
Smak: tanninstark, russin

Port Ellen 2nd Release 1978-2002 24y 59,35%
Doft: citrus. +H2O: pomerans
Smak: rök, sälta, citrus, lakrits.

Port Ellen 1980 18y 43%Doft: citrus, svag doft
Smak: oljig, rök, mjuk citrus, varm

Ardbeg Galileo
Doft: bilverkstad, viol, olja, tjära
Smak: rööök, sälta, torv