Irish whiskey – provning hos Uffe
Ja ett irländskt tema som Uffe förtjänstfullt totat ihop tillsammans med typiskt irländska maträtter dessutom. Mumselimumsmums !
Uffe började med maten för flera timmar sedan.
Anders njuter av dofterna från köket.
Den väsentliga delen av dukningen.
Dagens huvudnummer.
4 single malt från Irland.
Lite kex att rensa gommen med mellan glasen.
Vad har Anders smakat på ?
Vi fick arbetsuppgifter också och min var att göra Colcannon som är Irländskt potatismos.
Ingredienser till Colcannon.
Varm mjölk.
Uffe ägnar sig åt huvudrätten Irish Stew.
Maten dukad, glasen har Micke flyttat på.
Efteråt ser det så här rent ut på tallriken.
En liten brödbit kvar i korgen.
Några Colcannonrester.
Den sista resten Irish Stew.
Sås blev det över trots att den var utsökt.
Dryck som passar till Irländsk mat.
Den passande drycken.
Nu öppnas dessertwhiskyn.
Kluck, kluck.
Mera kluck.
Anders visar upp en Sherrylagrad Connemara.
Micke vill ha aromen direkt från flaskan.
Anders tyckte att Connemaran var god så han vill ha mycket.
Sten hade med sig en jämförelse. En Skotsk Speyside som borde vara jämförbar med de bästa Irländska.
Hmm. Fundering över om det är kola eller nöt i smaken.
Sen krävs ju en riktig rackare att avsluta kvällen med.
Nåja. Connemarorna var rätt okej.
Så här uppåt blev Anders av whisky. Micke är något mer cool.
Vem är detta ?
Så här hade vi det.