25/1 2013 – Robert Burns firas runt om i världen och även här i Midsommarkransen hemma hos Sten som under veckan innan förfärdigat en inbakad kycklingleverpaté att tugga i sig mellan provglasen.
Bilder från patétillverkningen.
Det börjar med att kycklingen har kvittrat färdigt.
Lite ingredienser.
Kycklingbröst, kycklinglever och portvin. Vilar ett dygn i kylen.
Portvinet.
Kycklingkött, fläsk och späck.
Apparatinstruktion.
Malning till färs.
Kryddning av färs. Vilar ett dygn i kylen.
Mjöl, ägg, äkta danskt ister. Bearbetas i maskin.
Knådas till smidig deg. Vilar ett dygn i kylen.
Här vilas det.
Ugnen på 200 grader.
Degen skall knådas så den blir smidig.
Efter mycket knådande i ca 30 minuter så blev degen smidig och klär nu insidan av en form.
Färs, kycklinglever och bröst har lagts i degformen.
Ett tjusigt lock är påsatt och skorstenar ser till att det kan puffa ut lite luft.
Här vilar nu skapelsen i kylskåpet till fredagen.
Bilder från provningen av Old Monk Rum och Glenglassaugh Single Mash Pot Still whisky.