Robert Burns day 2012 – hos Sten på Telefonvägen i Midsommarkransen
Mmm… lammstek. Men först körde vi en liten oljeprovning.
Villa Zottopera: en helt färsk olivolja från Italien.
Zeta: Rapsolja.
Nicolas Alziari: en olivolja från Nice i Frankrike.
Marqués de Valdueza: en olivolja från Spanien.
Å så whiskyn då
Chapter 11, The English Whisky Co
Distilled Mars 2008, Bottled Juni 2011
Cask 643,644,645
46%, Heavily Peated/Smokey
Chapter 11, The English Whisky Co
Distilled Mars 2008, Bottled Maj 2011
Cask 646,647,648,649
50,7%, Heavily Peated
Amrut Indian Single Malt Whisky
46%.
Machrie Moor 2nd edition, Arran Distillery
Bottled 2011
Limited edition 12000 flaskor
46%
Black Water, Mortlach Distillery
Distilled feb 28 1989, Bottled aug 14 2001
Ex-bourbon ek fat. 1/360 flaskor.
57,5%
Old Pulteney limited edition single cask
Distilled 1985, Bottled feb 2003
Bottle no 249, Cask no 1486
40%
Bilder från tillställningen
Lammstek innan ugnsbearbetningen.
Oljor.
Anders använder tekniska hjälpmedel. Är det fusk eller ?
De inblandade whiskysarna som vi öppnade och smakade.
Chapter 11. En present Sten fick av Uffe och Anders på 60-årsdagen.
Uffes Chapter 11. Andra fat och några dagar tidigare tappad än Sten.
Amrut från Indien.
Heavily peated kan vi ju diskutera. Men god är den.
Svårt att avgöra vilken av dem som var godast.
Underlig och stor kork på Uffes Chapter 11.
Lammsteken färdig för servering.
Det var så gott så jag glömde att fotografera maten medan den var fräsch och elegant.
Resten av steken.
Dags för Amrutöppning. En liten överraskningslapp inuti.
Reklambroschyr.
Obruten.
Bruten Amrut fördelas rättvist.
Black Water = Mortlach.
Den första gången flaskan öppnas kommer en arom som aldrig kommer igen tror Anders.
Hmm… kan det här va nåt?
Om man tittar för djupt i glaset blir man snurrig.
Wicks stolthet, Old Pulteney. En 18-åring som stått i hyllan sedan 2003 när vi var där.
Sten provar Anders teori.
Häller försiktigt för att inte spilla dyra droppar.
Vi har tydligen lite roligt.
Uffe kolla också om Anders teori stämmer.
Konstiga miner. Är det inte gott?
Vi provar en gång till. Men Anders dokumenterar i apparaten.
En tävling som gick ut på att känna igen olika destilleriers spirit safe. Anders vann.
Så småningom blir det svårt att fokusera blicken och då är det nog dags att gå hem.
Ajabaja Anders! Ingen doggy bag här inte. Det är min Old Pulteney.