Provning 2018 å andra sidan

Traditionsenlig provning, matätning och utflykt. 3 dagar i By Kyrkby i södra Dalarna.

Hettan och torkan gör att grillen får stå orörd i år.

Dag 1 – fredag 6:e juli

Värdparet har städat och förberett, sitter nu och väntar på gästerna. 28 grader varmt. Svalorna flyger fram och tillbaka över gårdsplanen med korta stopp i trädgårdslandet.

Planen är att Uffe bjuder på nån godsak till välkomstkaffet, forsätter med matlagning och efterföljande provningsamt en sängfösare.

Vid halv två så navigerade sig Anders in med bilen mellan blomkrukorna, kanske tack vare navigatören Uffe i passagerarsätet. Efter urpackning av packning så tilldrog sig köksinspektion då Byköket blivit totalrenoverat sedan föregående provningstillfälle 2017.

Fika med tillbehör

Dagens övningar inleddes med kaffe, kakor och en liten whisky. En Grythyttan Private Cask nr 279, peated, Sherry cask, 61 %, buteljerad av Bergslagens Whisky, destillerad i november 2011 och buteljerad i april 2017. En behaglig och välsmakande whisky om än inte världsklass. Julkänsla dock med lite fruktkaka.

Nästa sida Utforskning av trädgården