Ur sin ryggsäck plockar Uffe upp ett par förmodade delikatesser. En dansk och en finsk.
Port Charlotte – An Turas Mor. Äntligen den slutliga versionen av Bruichladdichs rökiga singlemalt.
St Magdalene. Destileriet malpåsat 1983 för att sedan bli ombyggt till bostäder. Den här 25-åringen från 1982 är såleden en av de sista. Dock är vi något undrande över hur den kan kan 61,8% vid den åldern. Mystiskt.
Scapa på Orkney har ju produktion bara några få veckor varje år men de gör en utmärkt whisky.
Dansk whisky, finns det ? Ja tydligen. Braunstein 10:1 medfördes av Uffe som på senare tid specialiserat sig på ovanliga singlemaltländer.
Ja. En mäktig uppgift väntar. Än är glasen tomma men blicken klar. Snart är glas full och blicken tom.
Anders är lite andäktig med sin 25-åriga St Magdalene.
Äntligen. Uffe får öppna sin finska whisky.
Åtta sorter kräver lite glas. Tur att Uffe hade med sig några extra.
Bladnoch 18-årig. Alltså destillerad innan nuvarande ägarna tog över.
Caol Ila. Alltid en favorit. Spännande 12-åring.
Finsk whisky, finns det? Absolut. Teerenpeli från Lahti.
För säkerhets skull har Anders plockat fram doftprovsasken.
Glengoyne 12-årig cask strength. Är det highland eller lowland ?
Koncentration.
Snyggt va? En rad med provningsobjekt.
Uffe kluckar.
Varsamt för att inte förstöra korken.
Gott ?
Viner, Vila Santa från Portugal, hade lite problem att göra sig gällande bland all whiskyn.
Anders dokumenterar också.
Frukt.
Osten serverades med kex och frukt.
Fyra glas och fyra flaskor.
Uffe noterar fakta om Glengoyne.
Vi fick lite mumsiga ostar också.
Omgång 2 i vår provning som utfördes efter maten.
Omgång 1 i vår provning. Den utförde före matpausen.
En smakfull tallrik.
Biff Rydberg.
Här är bordet dukat. Biff Rydberg med sallad, senapssås och rödvin.
Sådärja.
Allt draperas stiligt i serveringsfatet medan Uffe dokumenterar åt Facebook.
Ur ugnen kommer potatistärningar.
Fortsatt fräsning.
Oxfilé och banan, kan det bli en ny maträtt ?
Flinka fingrar fixar fräset.
Den vackert gula stekta löken.
Här blir oxfilén till huvudingrediensen.
Tre gulor, tre gulor, de ligger i sitt ägg.
Åh, även här står ett glas whisky.
Senapssås.
Lökfräsning.
Action vid spisen.
Kvällen värd försöker få plats med maten, där är ju så många glas och flaskor ivägen.
Oxfilé skuren i lagom stora bitar.
Salladen ligger redan färdig och väntar.
En släng fett i pannan.
Kocken finstämmer spisen.
Uffe dokumenterar. Hamnar väl på Facebook sen.
I köket kluckar det också lite för kocken måste stärka sig inför uppgiften.
Anders kluckar.
Filmer som säger mer än miljoner ord.
Ljud av oxfile som steks på hög värme, en ny flaska med naturkork och kluckerlikluck.