Nu är det h(g)jort
Nu är det h(g)jort!
En fantastisk bra och kul temaprovning hemma hos Uffe.
När:
Onsdag 6 november 2013.
Plats:
Hemma hos Uffe, Hornstull.
Förrätt: ”Kesardia på mitt sätt”
Tortilla, fylld med röra av:
Kronhjortskav, Persilja, Haulomiost, Mozzarellaost – Laktosfri, Hackade kantareller, Dijonsenap, pepparrotsvisp.
Grönsallad med tomater och gurka, samt en skiva lantpaté och rödlökscumberland.
Whiskyset 1
Huvudrätt:
Hjortstek
Med tillbehör: Haricots verts, Potatiskroketter, Portvinsgelé, Svampsås
Whiskyset 2
Efterrätt:
Frödinge Ostkaka, Hjortron (hela och sås), Vispgrädde – laktosfri (vispad och ovispad)
Dryck:
Öl: (till maten)
Hornstull Honey Amber – Check
(hjortar har horn…)
Whisky:
The Dalmore Distillery has been producing exceptional single malt whisky since 1839 and, for almost a century, was owned by the Clan Mackenzie. The clan’s defining influence on the distillery is still evident to this day, with the iconic royal stag’s antlers* – taken from the Mackenzie family crest – adorning each and every bottle of The Dalmore.
* with the iconic royal stag’s antlers = med det legendariska kungliga Hjorthornet
Set 1, Sherry casks.
- Dalmore Amoroso 15 år 56.8 %
- Dalmore Apostoles 15 år 55.8 %
- Dalmore Matusalem 15 år 56,7 %
Set 2, Förfinade
- Dalmore 12 år 40 %. 9 år i Amerikansk vitek Ex-bourbon, 3 år i Matusalem sherryfat.
- Dalmore 15 år 40 %. 12 år i Amerikansk vitek Ex-bourbon, 3 år i olika sherrytunnor – Amoroso, Apostoles och Matusalem
- Dalmore Valour 40 %. Mix av 3 casks; Ex-bourbon Cask, Matusalem Oloroso Sherry Cask & Portugal Port Pipe Cask
Efter denna Sherrybombning så tog vi ett par eftersläntrare nämligen Fettercairn Fior och Glencadam 15 år. Det var en helt annan upplevelse.