Ung klubb med gamla anor

Fredagen den 12 april 2013 bildades WKL, Whiskyklubben Luktsinnet. Vi som grundat WKL är Sten, Uffe och Anders och den historiska första träffen hölls hos Anders på Runda vägen i Bromma.

Uffe var tidigt en whiskykonnässör men Sten var bara intresserad av konjak. Redan på 1990-talet så tyckte sten att “whisky? Det går ju inte att dricka! Jag har en flaska Chivas Regal hemma som jag använder till matlagning”. Uffe envisas och tvingar i Sten en liten dram med Famous Grouse men “Fy f-n!” sa Sten med rynkad näsa. “Håll för näsan och ta en klunk och känn efter ordentligt” sa Uffe, det gjorde Sten och svalde, sträckte fram glaset och sa “Mer!”.

Sten hade bussrundturat med fru och barn 1990 och då besökt Skottlands högst belägna destilleri Dalwhinnie och gått sin första tur med provsmakning. År 2000 åkte Sten och Uffe på whiskyresa till Skottland, Uffe hade varit där redan 1998 och ville gärna se mer och det hela resulterade i “The original Rock & Wolf whisky tour 2000”. Vår då gemensamma kollega Anders blev lite avundsjuk och åkte då tillsammans med Sten och Uffe på en ny whiskyresa år 2003 vilket upprepades 2008 för att i nådens år 2013 bli en dedikerad Islayresa där Sten, Uffe, Anders och Ann (Stens fru) skall besöka samtliga destillerier på ön.

1996 hade vi vår första organiserade whiskyprovning hemma hos Jonny i Gustafsvik och sedan dess har vi träffats många gånger och låtit näsa och tunga njuta den gyllene nektarn.

Så trots sin ringa ålder har Whiskyklubben Luktsinnet gamla anor.