Talisker Dark Storm (Uffe)

Talisker Dark Storm, inte åldersangiven och lagrad på kraftigt kolade fat, nästan 46 % i styrkan. Det är dagens dram. Tyvärr har jag smort in foten med tigerbalsam, och trots noggrann rengöring av handen, smyger sig doften på när jag försöker insupa aromen från nektarn. Men en svag doft från ett destilleri, var i produktionskedjan kan jag inte komma på, fyller mina näsborrar. Söt, men inte sockersöt. Kan det vara lite kanelkänning med?

Klar maltkänning i smaken, och lite torv eller rök kittlar mina smaknerver, men behaglig smak, inte ”askkopp” – som i och för sig inte behöver vara fel det heller. Behaglig whisky, som lämnar en lättare eftersmak av vanilj, kanske inte sticker ut men lättdrucken rökig whisky för de som annars har svårt för dylik nektar, Lagavulin, Laphroaig eller liknande.

En del skulle nog inte tro att detta är en Talisker för den typiska drycken från destilleriet i Carbost på Skye är det inte. Jag vet, det är smaken av mitt finger i en tunna som slår igenom när jag var där 2000. Eller… det ar nog bara på Ardbeg jag fick sticka fingret i en tunna.

Sälta och citrus kan jag finna i den, liksom kanske någon fruktighet – vilken/vilka frukter är osagt. Klar drickbar whisky både på vintriga dagar som till utegrillen på sommaren. Inte den ultimata whiskyn, men god. Jag tar en dram till.