Springbank 21 år (Uffe)

I mitten av 90-taet köpte jag en whiskypava som hette Springbank och var 21 år. Tror jag betalade runt 500 spänn för den. Många whiskies har passerat min strupe sedan dess, men ingen är/har varit i närheten av denna. Jag har haft en flaska kvar sedan dess. (Köpte flera.) Springbank i sig är goda oavsett årtal, men Ardbeg som destilleri smäller högre. Även nedlagda Port Charlotte (bägge på Islay) har inte gjort mig besviken. Men Springbank 21 yr är no 1 alla kategorier.

I dag rann de sista dropparna ned för min strupe av Springbank 21 år, men inte av den flaskan jag har kvar sedan nittiotalet. Den är fortfarande oöppnad, undrar hur mycket den kan vara värd? De har ju bytt både utseende och format på flaskorna några gånger sedan dess. Dessutom har ju inte den 21-åriga producerats på flera år. Nåja, värdet är oväsentligt, jag tar denna på min befarade dödsbädd, och sveper flaskan. Sedan är jag nog garanterad död.

Men idag tog jag alltså de sista dropparna av flaskan jag köpte i maj detta år, för knappt 3,000: – spänn. Den var fortfarande vädigt god. Kanske ska försöka komma över en till. Igen…